wy mówicie tutaj o wędzonkach,a już w niektórych przetwórniach surowe mięso jest nastrzykiwane solanką,także najlepiej do kanapek gotować pierś i kroić na grupsze plastry.Cenowo i jakościowo na pewno lepiej na tym wyjdziesz
Konix19 "meszczyzno" z krwi i kości przecież jako mega twardziel możesz spać w jaskinii i gryźć surowe mięso ociekające krwią... nikt Ci tego nie broni...
a ile kretki pojdzie w piz.du całe 5g na 1kg miesa mój znajomy je tylko surowe mieso (nie tylko tatar). I wiecie jak wyglada ?? Jak SZKIELET ale to od wódki.... Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-11-28 19:37:34
[...] Pracuje przy transporcie półtusz wieprzowych i elementów wołowych na hakach, jeśli wiesz o czym mówie. Każda minuta cenna w tym przypadku. Anubis, mam kuchenkę. Ale surowe mięso dość długo trzeba gotować i to jest własnie kłopot. A drobiu niecierpie, nie jem już od kilku lat. Zmieniony przez - Ginekolog999 w dniu 2017-06-24 01:09:11 [...]
[...] Dieta jest słaba: 1. W posiłku 1 wypadałoby dodać warzyw. Brak tłuszczy. 2. W posiłku 3 brakuje dobrego źródła tłuszczy. 3. W posiłku 4 brakuje dobrego źródła tłuszczy, jesz surowe mięso czy robisz je na parze? 4. W posiłku 5 wypadałoby dodać warzyw. 6. Ogólnie to nie dostarczasz organizmowi kwasów tłuszczowych omega 3. Proporcja o3 do o6 jest [...]
Surowe mięso zawiera enzymy, termicznie obrobione już nie. tutaj jest artykuł o tym, jak ważne jest pożywienie bogate w enzymy - http://www.surawka.republika.pl/E1.htm
[...] prawda, szynka w moim asortymencie wystepuje tylko wtedy, jak ja samodzielnie zrobie. Pycha Z drugiej strony, nie spodziewalbym sie, ze te szynki z drozszej polki w sklepie beda tak samo badziewne, jak te pozostale. Ale i tak najlepiej kupic surowe mieso i przyrzadzic je tak, jak kazdemu smakuje. Zmieniony przez - m4ul w dniu 2008-08-30 15:20:41
[...] Ilośc posiłków nie ma większego znaczenia, jesz tak, żeby nie bylo dyskomfortu trawiennego. A czy podzielisz dzienna porcje kalorii na 3 czy 6 posiłkow, to kwestia organizacyjna. O ile nie masz wagi kuchennej - koszt 30 zl, korzystaj ze strony ilewazypl. I wszystko ważymy przed obróbką - suchy makaron i surowe mięso, nie porcję juz na talerzu.
To jeśli zdecyduje się smażyć surowe mięso bez bułki to chyba masło nie będzie potrzebne jak mam tefala? bartekrs4 nigdy ryby nie gotowałem, smaczna wychodzi?
tak widze wszyscy dopisują - dodaj sobie oliwy ale właściwie osoby dające diete do oceny prawie nigdy nie piszą jak np. taki kurczak jest przygotowany, a nie sądze żeby tu ktoś jadł surowe mięso Jeśli smażysz na oliwie czy jakimkolwiek innym tłuszczu to oczywiście musisz go też liczyć :)